Populație

Populatia orasului Marasesti este de 10.671 locuitori asa cum a fost stabilita la recensamantul populatiei si locuintelor din 2011 si se dispune astfel :
– Marasesti – 7.757 locuitori ;
– Sat Modruzeni – 33 locuitori ;
– Sat Haret – 478 locuitori ;
– Sat Padureni – 461 locuitori ;
– Sat Calimanesti – 484 locuitori ;
– Tisita (Doaga blocuri) – 229 locuitori ;
– Informatii indisponibile momentan – 1229.
Aceasta populatie este de cetatenie si nationalitate romana, ceea ce nu face necesara aplicarea art. 90, alin.(2)-(4) din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locala.
Autoritatile administratiei publice prin care se realizeaza autonomia locala si conducerea orasului sunt: – structura functionala cu activitate permanenta care aduce la indeplinire hotararile Consiliului local si dispozitiile primarului, solutionand problemele curente ale colectivitatii locale.
Populaţia este, în cea mai mare parte, de religie creştin-ortodoxă, însă există şi alte religii în rândul
cetăţenilor (conform datelor existente), care sunt reprezentate conform tabelului următor:

8673 – Ortodocsi;
28 – Romano-catolici;
177 – Penticostala;
14 – Baptista;
7 – Adventista de ziua a 7-a;
15 – Martorii lui Iehova;
395 – Crestina dupa Evanghelie;
4 – Evanghelica Luterana;
76 – Evanghelica;
7 – Atei;
Populaţia majoritară actuală a oraşului este de etnie română. Aici trăiesc, de asemenea, şi locuitori de etnie rromă, precum şi alte etnii, însă numărul acestora este mic în comparaţie cu populaţia majoritară. Tabelul de mai jos este realizat conform datelor furnizate de autorităţile locale, dar există informaţii în rândul populaţiei şi al oficialilor despre populaţia de etnie rromă ca numărând în jur de 3.000 de locuitori. Totuşi, o mare parte a cetăţenilor au preferat să se declare de naţionalitate română, de teama de a nu fi discriminaţi; această tendinţă s-a înregistrat şi în alte localităţi din ţară.
Români 8693 locuitori ; Rromi 750 locuitori; Alţii – 6 locuitori; Informatie nedisponibila – 1271.